Zoeken
Voer een zoekterm in:

Veel gestelde vragen

 
Hoe kan ik de maalgraad / het malen regelen?
meer minder

De maalgraad werd voor de levering optimaal ingesteld. Wij raden aan de maalgraad ten vroegste na 1000 koppen (ca. 1 jaar) bij te regelen.

Stap 1: Om de maalgraad te verstellen, opent u het deksel aan de rechterzijde en bereidt u een willekeurige drank.

Stap 2: Verplaats de greep van de maalgraadverstelling terwijl het maalwerk draait: naar voren voor een fijnere maling of naar achteren voor een grovere maling. Opgelet: Denk eraan dat de maalgraad alleen versteld mag worden terwijl het maalwerk draait. Anders kunt u het maalwerk beschadigen.

Stap 3: Sluit het deksel als u klaar bent.

Waar kan ik de Melitta toestellen kopen?
meer minder

Onze volautomatische espressomachines zijn verkrijgbaar in elektronicawinkels en speciaalzaken. Vind hier een winkel in uw buurt.

Waar kan ik accessoires kopen voor de volautomatische espressomachine van Melitta®, zoals reinigingstabletten en ontkalkingspoeder?
meer minder

Onze accessoires zijn verkrijgbaar in de elektronicawinkels die onze volautomatische espressomachines verkopen. Kijk hier voor een winkel bij u in de buurt

Hoe lang heb ik garantie op een nieuwe Melitta® volautomatische espressomachine?
meer minder

Melitta verleent 2 jaar fabrieksgarantie.

Waarvan is de molen gemaakt?
meer minder

De molen in uw Melitta® volautomatische espressomachine is gemaakt van gehard staal en dus bijzonder duurzaam.

Welke melk kan ik het beste gebruiken om stevig melkschuim te krijgen?
meer minder

Om stevig melkschuim met fijne poriën te krijgen, is het belangrijk dat u koude melk gebruikt (4-8°C). De melk moet minstens 3,3 g eiwitten bevatten per 100 ml. Een hoger eiwitgehalte is nog beter. Het vetgehalte is alleen belangrijk voor de volle smaak. Gebruik zo vers mogelijke melk en vermijd melk waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken.

De melding 'lekbak legen' verschijnt op het display.
meer minder

Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven.

Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug. De melding 'lekbak legen' brandt, als de lekbak geleegd dient te worden. De melding 'lekbak plaatsten' brandt, als de lekbak niet goed is geplaatst.

De bonen worden niet gemalen / er knipperen boontjes op het display / de koffiebereiding wordt afgebroken na het bonen malen.
meer minder

Suggestie 1: De zetgroep is niet (goed) in het apparaat geplaatst. Draai als nodig de hendel naar beneden.

Suggestie 2: De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie.

Stap 1: Controleer of het waterreservoir gevuld is en het lekbak geplaatst is.

Stap 2: Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN. Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor koffie en cappuccino langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst.

Stap 3: Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.

Het maalwerk / malen maakt veel lawaai.
meer minder

Mogelijk bevindt er zich een vreemd voorwerp in het maalwerk. Neem contact op met onze Aftersales service.

Waarom kleurt het water grijs nadat ik de Claris® waterfilter in de machine heb geplaatst?
meer minder

De grijze kleur is te wijten aan de actieve koolstof die uit de machine wordt gespoeld wanneer de waterfilter in de machine wordt geplaatst. Dit is volkomen normaal en onschadelijk voor de gezondheid.

De koffie smaakt te bitter.
meer minder

Suggestie 1: Er zijn mogelijk koffieresten zoals koffieolie achtergebleven in de zetgroep. Reinig de zetgroep met stromend water. Kijk goed of er geen koffieresten op de zeef zitten. Voer indien nodig het reinigingsprogramma uit.

Suggestie 2: De machine moet mogelijk worden ontkalkt. Ontkalk de machine met het geïntegreerde ontkalkingsprogramma. Gebruik Melitta® AntiCALC ontkalkingsmiddel. Dit middel is perfect geschikt voor uw machine en verwijdert voorzichtig en grondig alle kalkaanslag.

Suggestie 3: De instelling van de molen is mogelijk te fijn. Stel de molen tijdens het malen in op een grovere stand.

Suggestie 4: Probeer een ander soort koffie.

De koffie is te slap/zwak.
meer minder

Suggestie 1: Het is mogelijk dat de koffiebonen niet in de molen vallen. Te vettige bonen zijn een mogelijke oorzaak. Reinig het bonenreservoir met een vochtige doek en een normaal, mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de molen terechtkomt. Klop indien nodig lichtjes tegen het bonenreservoir.

Suggestie 2: De instelling van de molen is mogelijk te grof. Stel de molen tijdens het malen in op een fijnere stand.

Suggestie 3: Probeer een ander soort koffie. 

De koffie is te sterk.
meer minder

Suggestie 1: De koffiesterkte is mogelijk te hoog ingesteld. Verminder de koffiesterkte of verhoog de hoeveelheid water.

Suggestie 2: De maalgraad is mogelijk te fijn. Stel de molen tijdens het malen in op een grovere stand.

Suggestie 3: Probeer een ander soort koffie.

Ik hoor een piepend geluid wanneer de koffie wordt bereid en/of de uitloop wordt gespoeld.
meer minder

Als de machine nieuw is, hoeft u zich om dergelijke geluiden geen zorgen te maken wanneer de machine de eerste keren wordt gebruikt of gespoeld. De geluiden zullen na een tijdje verdwijnen.

Hoe maak ik de zetgroep / brouwunit / zetmechanisme schoon?
meer minder

De zetgroep reinigt u onder stromend water. U kunt de zetgroep ook een kwartier in een bak of gootsteen met warm water leggen, zodat koffieresten achter het zeefje weggespoeld worden.

Hoe bereik ik de klantenservice van Melitta.
meer minder

De contactgegevens voor de klantenservice van Melitta vind je hier.

Hoe maak ik het apparaat / machine / toestel aan de buitenzijde en in het algemeen schoon?
meer minder

Buitenzijde: Schakel het apparaat uit. Reinig het apparaat aan de buitenzijde met een zachte, vochtige doek en een gewoon afwasmiddel. Gebruik geen schurende doeken, sponzen of reinigingsproducten.

Lekbakje / residubakje: Was het lekbakje en de residubak af met een zachte, vochtige doek en een normaal afwasmiddel.

Zetgroep: De zetgroep maakt u schoon onder stromend water. Bonencontainer:

Bonencontainer maakt u schoon met een droge doek.

Waar kan ik de handleiding van mijn espressotoestel / espressomachine vinden?
meer minder

U kunt de handleidingen van al onze producten hier vinden: 

Waar vind ik het typenummer en servicenummer?
meer minder

Verwijder het rechterzijpaneel. U ziet het typenummer en het servicenummer op de sticker bij de zetgroep.

Zijn de afzonderlijke onderdelen van de mijn espressomachine vaatwasserbestendig?
meer minder

Nee, was het lekbakje en de residubak af met een zachte, vochtige doek en een normaal afwasmiddel.

De zetgroep maakt u schoon onder stromend water. Alleen het kunststof melkkannetje (indien geleverd, afhankelijk van het model), zonder deksel en buisje, mag gereinigd worden in de vaatwasmachine.

Er komt water in de lekbak
meer minder

Bij elke koffiebereiding komt water in de lekbak en bij elke in- en uitschakeling wordt water via de uitloop en in de lekbak gespoeld. De leidingen worden hiermee steeds schoongespoeld.  U kunt de automatische uitschakeling uitstellen, zodat er minder vaak wordt gespoeld.

Hoe bereid ik de perfecte koffie?
meer minder

Een precieze handleiding voor de perfecte koffie bestaat eigenlijk niet, omdat smaken, zoals bekend is, verschillen. Hier volgen echter een paar tips over hoe je de voor jou perfecte koffie kunt bereiden.

Een belangrijke rol speelt bijvoorbeeld de branding van jouw koffiebonen. Hoe donkerder deze zijn des te heter worden de bonen gebrand en des te kruidiger en sterker smaakt de koffie. Gebruik bijvoorbeeld crème bonen voor een Café Crème en espressobonen voor een Espresso.
Je kunt de koffiesterkte ook op het apparaat regelen.

Bij de volautomatische espressomachine van Melitta® kan je deze, afhankelijk van het model, in 3 tot 5 standen instellen. Ook via de maalgraad kan je de koffiesmaak beïnvloeden. Met een zeer fijne maalgraad kan je sterkere koffie bereiden, maar hoe grover deze is ingesteld, des te milder smaakt de koffie."

De koffiebonen glijden niet verder.
meer minder

Mogelijk hebben de koffiebonen een te hoog oliegehalte of is het bonenreservoir niet schoon.

Veeg het bonenreservoir schoon met een vochtige doek en een mild afwasmiddel.

Let erop dat er daarbij geen vloeistof in het maalwerk binnendringt. Neem contact op met de Aftersales service, indien de koffiebonen nog steeds niet verder glijden.

Het apparaat reageert niet op het bedienen van de sensortoetsen.
meer minder

Let erop dat je de sensortoetsen met jouw volledige vinger bedient. Neem contact op met onze Aftersales service, indien het apparaat nog steeds niet reageert.

Hoe werkt de melklans?
meer minder

U steekt de melklans in uw melkpak en het slangetje van het melkopschuimsysteem steekt u in de dop van de melklans. Wilt u het melkpak weer terugzetten in de koeling, dan haalt u het slangetje uit de dop en u kunt de melklans in het pak laten.

Met welke apparaten is de melklans compatibel en hoe moet ik die gebruiken?
meer minder

De Melitta®-melklans is compatibel met alle volautomatische espressomachine met melkfunctie van Melitta®. Daarmee kunt u zeer eenvoudig het perfect getempteerde melkschuim bereiden.

Steek de melklans in het melkpak en verbind deze met de melkslang. Nu kun u uw melk opschuimen, zoals u dat bent gewend.

Zeer handig: u kunt de melk gewoon blijven gebruiken, hoewel de melklans in het pak zit. De delen van de melklans kunnen voor het reinigen eenvoudig worden gedemonteerd en ze zijn vaatwasmachinebestendig.