Zoeken
Voer een zoekterm in:
Bananen-koffieshake

Bananen-koffieshakeEen delicatesse

Ingrediënten:

350 ml versgezette filterkoffie

300 ml melk

2 bananen

4 scheppen chocoladeroomijs

Porties: 4

Bereiding:

1. Mix de koffie, melk en banaan tot een dikke, licht schuimige drank.

2. Doe een schep chocoladeroomijs in een gekoeld hoog glas en vul aan met de shake.

Laat het je smaken!

Black Desire

Black Desire

Ingrediënten

1 koude espresso

vanillesuiker

1 – 2 bolletjes mokka- of chocolade-ijs

slagroom

een beetje advocaat

Bereiding

Zoet de koude espresso met vanillesuiker en in een glas over het roomijs gieten. Voeg de slagroom toe en werk af met advocaat.

Black Swan

Black Swan

Ingrediënten

1 – 2 espresso's

1 bolletje vanille-ijs

Bereiding

Maak de espresso's en voeg er het vanille-ijs aan toe.

Café Apricot

Café ApricotFruitig en pittig (met alcohol)

Ingrediënten:

6 cl abrikozenbrandy

100 ml room

600 ml versgezette koffie

4 schijfjes abrikoos ter versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Meng de abrikozenbrandy en de vloeibare room in een shaker of roer met een garde en giet in de glazen.

2. Laat de koffie lichtjes afkoelen, giet in de glazen en roer kort. Versier met de schijfjes abrikoos.

Laat het je smaken!

Café Yoghurella

Café YoghurellaFris en overheerlijk

Ingrediënten

400 ml versgezette filterkoffie

4 tl bruine suiker

50 g hazelnootpasta

400 g vanilleyoghurt

50 g geraspte chocolade

enkele koffiebonen ter versiering

Porties: 4

Bereiding

1. Roer de suiker en hazelnootpasta in de koffie en laat afkoelen.

2. Roer de yoghurt en chocolade erdoorheen en giet in glazen. Versier de Café Yoghurella tot slot met de koffiebonen.

Laat het je smaken!

Calango

Calango

Ingrediënten

2 cl limoenaroma

1 cl karamelaroma

ijsschilfers

1 espresso

Bereiding

Giet het limoen- en karamelaroma in een glas en voeg er de ijsschilfers en espresso aan toe.

Champagnekoffie

ChampagnekoffiePrikkelend (met alkohol)

Ingrediënten:

500 ml versgezette koffie

1 tl suiker

4 ijsblokjes

100 ml tonic

120 ml champagne of schuimwijn

4 citroenschijfjes voor de versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Voeg wat suiker bij de koffie en laat de koffie afkoelen.

2. Doe een ijsblokje in elk champagneglas en voeg achtereenvolgens de afgekoelde koffie, de tonic en de champagne of schuimwijn toe. Garneer het glas met een schijfje citroen.

Smakelijk!

Chocolade-ijskoffie

Chocolade-ijskoffieHeerlijke chocoladesmaak

Ingrediënten:

750 ml versgezette koffie

2 el vanillesuiker

1/2 tl kaneelpoeder

100 ml room

1 tl vanillesuiker

1 el geraspte chocolade

4 scheppen chocoladeroomijs

In plaats van geraspte chocolade kun je ook chocoladesaus gebruiken.

Porties: 4

Bereiding:

1. Roer 2 eetlepels vanillesuiker en het kaneelpoeder in de koffie en laat afkoelen. Doe een theelepel vanillesuiker bij de room, klop stijf en meng de geraspte chocolade erdoorheen.

2. Giet de afgekoelde koffie in 4 decoratieve ijsschaaltjes, voeg een schep chocoladesaus toe en werk af met de chocoladeroom.

Laat het je smaken!

Creamy Coffee

Creamy CoffeeRomig en zacht (met alkohol)

Ingrediënten:

600 ml versgezette koffie

4 tl bruine suiker

200 ml melk

8 cl crèmelikeur

200 ml slagroom

een beetje suiker

4 bolletjes café au lait-ijs

geraspte chocolade voor de versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Roer de koffie, de suiker, de melk en de likeur door elkaar, laat afkoelen en schenk in decoratieve glazen. Klop de slagroom met wat suiker stijf.

2. Doe een bolletje café au lait-ijs in de glazen, doe er een toef slagroom bovenop en bestrooi met een beetje geraspte chocolade. Het raspen van de chocolade gaat het best als deze goed gekoeld is.

Smakelijk!

Ice Macchiato

Ice Macchiato

Ingrediënten

1 espresso

ijsschilfers

melk + melkschuim

Bereiding

Giet de espresso in een glas en voeg de ijsschilfers toe. Vul aan met melk en melkschuim.

Ijskoffie Caramello

Ijskoffie CaramelloZoete verleiding

Ingrediënten:

600 ml versgezette koffie

6 cl karamelsiroop

4 bolletjes karamelijs

200 ml slagroom

1 tl kaneelsuiker

chocoladesnippers en karamelsiroop voor de versiering.

In plaats van karamelsiroop zijn ook rode bessen zeer geschikt als versiering.

Porties: 4

Bereiding:

1. Vermeng de koffie met de siroop en laat afkoelen. Doe een bolletje karamelijs in elk glas en voeg de koffie toe.

2. Klop de slagroom met de kaneelsuiker stijf, zet een flinke dot ervan op de koffie en versier de koffie met wat karamelsiroop en chocoladesnippers.

Smakelijk!

IJskoffie Chococino

IJskoffie ChococinoVoor warme zomerdagen (met alcohol)

Ingrediënten:

600 ml versgezette koffie

4 tl bruine suiker

4-6 cl chocoladelikeur

100 g crushed ice

200 ml melk

Porties: 4

Bereiding:

1. Roer de chocoladelikeur en de suiker in de koffie en laat afkoelen. Doe het crushed ice in een glas en vul aan met de koffie.

2. Warm de melk op, schuim op en giet over de koffie. Voor het suikerrandje, dip de bovenkant van het glas in citroensap en vervolgens in bruine suiker.

Laat het je smaken!

Bananen-koffieshake

Bananen-koffieshakeEen delicatesse

Ingrediënten:

350 ml versgezette filterkoffie

300 ml melk

2 bananen

4 scheppen chocoladeroomijs

Porties: 4

Bereiding:

1. Mix de koffie, melk en banaan tot een dikke, licht schuimige drank.

2. Doe een schep chocoladeroomijs in een gekoeld hoog glas en vul aan met de shake.

Laat het je smaken!

Black Desire

Black Desire

Ingrediënten

1 koude espresso

vanillesuiker

1 – 2 bolletjes mokka- of chocolade-ijs

slagroom

een beetje advocaat

Bereiding

Zoet de koude espresso met vanillesuiker en in een glas over het roomijs gieten. Voeg de slagroom toe en werk af met advocaat.

Black Swan

Black Swan

Ingrediënten

1 – 2 espresso's

1 bolletje vanille-ijs

Bereiding

Maak de espresso's en voeg er het vanille-ijs aan toe.

Café Apricot

Café ApricotFruitig en pittig (met alcohol)

Ingrediënten:

6 cl abrikozenbrandy

100 ml room

600 ml versgezette koffie

4 schijfjes abrikoos ter versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Meng de abrikozenbrandy en de vloeibare room in een shaker of roer met een garde en giet in de glazen.

2. Laat de koffie lichtjes afkoelen, giet in de glazen en roer kort. Versier met de schijfjes abrikoos.

Laat het je smaken!

Café Yoghurella

Café YoghurellaFris en overheerlijk

Ingrediënten

400 ml versgezette filterkoffie

4 tl bruine suiker

50 g hazelnootpasta

400 g vanilleyoghurt

50 g geraspte chocolade

enkele koffiebonen ter versiering

Porties: 4

Bereiding

1. Roer de suiker en hazelnootpasta in de koffie en laat afkoelen.

2. Roer de yoghurt en chocolade erdoorheen en giet in glazen. Versier de Café Yoghurella tot slot met de koffiebonen.

Laat het je smaken!

Calango

Calango

Ingrediënten

2 cl limoenaroma

1 cl karamelaroma

ijsschilfers

1 espresso

Bereiding

Giet het limoen- en karamelaroma in een glas en voeg er de ijsschilfers en espresso aan toe.

Champagnekoffie

ChampagnekoffiePrikkelend (met alkohol)

Ingrediënten:

500 ml versgezette koffie

1 tl suiker

4 ijsblokjes

100 ml tonic

120 ml champagne of schuimwijn

4 citroenschijfjes voor de versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Voeg wat suiker bij de koffie en laat de koffie afkoelen.

2. Doe een ijsblokje in elk champagneglas en voeg achtereenvolgens de afgekoelde koffie, de tonic en de champagne of schuimwijn toe. Garneer het glas met een schijfje citroen.

Smakelijk!

Chocolade-ijskoffie

Chocolade-ijskoffieHeerlijke chocoladesmaak

Ingrediënten:

750 ml versgezette koffie

2 el vanillesuiker

1/2 tl kaneelpoeder

100 ml room

1 tl vanillesuiker

1 el geraspte chocolade

4 scheppen chocoladeroomijs

In plaats van geraspte chocolade kun je ook chocoladesaus gebruiken.

Porties: 4

Bereiding:

1. Roer 2 eetlepels vanillesuiker en het kaneelpoeder in de koffie en laat afkoelen. Doe een theelepel vanillesuiker bij de room, klop stijf en meng de geraspte chocolade erdoorheen.

2. Giet de afgekoelde koffie in 4 decoratieve ijsschaaltjes, voeg een schep chocoladesaus toe en werk af met de chocoladeroom.

Laat het je smaken!

Creamy Coffee

Creamy CoffeeRomig en zacht (met alkohol)

Ingrediënten:

600 ml versgezette koffie

4 tl bruine suiker

200 ml melk

8 cl crèmelikeur

200 ml slagroom

een beetje suiker

4 bolletjes café au lait-ijs

geraspte chocolade voor de versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Roer de koffie, de suiker, de melk en de likeur door elkaar, laat afkoelen en schenk in decoratieve glazen. Klop de slagroom met wat suiker stijf.

2. Doe een bolletje café au lait-ijs in de glazen, doe er een toef slagroom bovenop en bestrooi met een beetje geraspte chocolade. Het raspen van de chocolade gaat het best als deze goed gekoeld is.

Smakelijk!

Ice Macchiato

Ice Macchiato

Ingrediënten

1 espresso

ijsschilfers

melk + melkschuim

Bereiding

Giet de espresso in een glas en voeg de ijsschilfers toe. Vul aan met melk en melkschuim.

Ijskoffie Caramello

Ijskoffie CaramelloZoete verleiding

Ingrediënten:

600 ml versgezette koffie

6 cl karamelsiroop

4 bolletjes karamelijs

200 ml slagroom

1 tl kaneelsuiker

chocoladesnippers en karamelsiroop voor de versiering.

In plaats van karamelsiroop zijn ook rode bessen zeer geschikt als versiering.

Porties: 4

Bereiding:

1. Vermeng de koffie met de siroop en laat afkoelen. Doe een bolletje karamelijs in elk glas en voeg de koffie toe.

2. Klop de slagroom met de kaneelsuiker stijf, zet een flinke dot ervan op de koffie en versier de koffie met wat karamelsiroop en chocoladesnippers.

Smakelijk!

IJskoffie Chococino

IJskoffie ChococinoVoor warme zomerdagen (met alcohol)

Ingrediënten:

600 ml versgezette koffie

4 tl bruine suiker

4-6 cl chocoladelikeur

100 g crushed ice

200 ml melk

Porties: 4

Bereiding:

1. Roer de chocoladelikeur en de suiker in de koffie en laat afkoelen. Doe het crushed ice in een glas en vul aan met de koffie.

2. Warm de melk op, schuim op en giet over de koffie. Voor het suikerrandje, dip de bovenkant van het glas in citroensap en vervolgens in bruine suiker.

Laat het je smaken!