Keuren en mengen
Branden
Gradaties in branden
Verpakken
Keuren en mengen
Branden
Gradaties in branden
Verpakken
De ongebrande koffiebonen komen meestal per schip aan. Hier worden zij opnieuw gereinigd en wordt de kwaliteit zorgvuldig gecontroleerd. Voor onze Melitta® koffies worden koffies uit verschillende landen van Zuid- en Midden-Amerika onderling gemengd om een gelijkblijvend hoge kwaliteit te bereiken.
De definitieve smaak krijgt de koffie doordat hij wordt gebrand. Doordat de koffie wordt gebrand, wordt het volume van de bonen door waterverdamping verdubbeld. Ook de kleur van de koffieboon verandert van lichtbeige in het algemeen bekende donkerbruin. Door het branden worden oliën afgescheiden en wordt aroma gevormd. De bonen voor onze BellaCrema®worden bijvoorbeeld op bijzonder langzame en behoedzame wijze gebrand, zodat het aroma minder zuuraccenten bezit en daardoor ronder van smaak is. Hoe heter de bonen worden "gebrand", des te kruidiger en sterker smaakt de koffie.
Koffiebonen worden niet altijd op dezelfde manier geroosterd – men maakt hierbij onderscheid in verschillende gradaties in branden. Bij licht branden spreekt de expert over cinnamon roast (kaneelkleurig branden), medium branden duidt men aan als American Roast. De donkerste gradatie in branden wordt aangegeven als Espresso branden of "Italian Roast".
Na het branden worden onze koffies luchtdicht verpakt. Bij BellaCrema® komen de bonen ongemalen in zakjes die voorzien zijn van een aromabeschermingsventiel. De truc hierbij: het ventiel laat overtollige lucht uit de verpakking ontsnappen en voorkomt dat lucht van buiten kan binnendringen. Zo blijft het volledige aroma behouden.
De ongebrande koffiebonen komen meestal per schip aan. Hier worden zij opnieuw gereinigd en wordt de kwaliteit zorgvuldig gecontroleerd. Voor onze Melitta® koffies worden koffies uit verschillende landen van Zuid- en Midden-Amerika onderling gemengd om een gelijkblijvend hoge kwaliteit te bereiken.
De definitieve smaak krijgt de koffie doordat hij wordt gebrand. Doordat de koffie wordt gebrand, wordt het volume van de bonen door waterverdamping verdubbeld. Ook de kleur van de koffieboon verandert van lichtbeige in het algemeen bekende donkerbruin. Door het branden worden oliën afgescheiden en wordt aroma gevormd. De bonen voor onze BellaCrema®worden bijvoorbeeld op bijzonder langzame en behoedzame wijze gebrand, zodat het aroma minder zuuraccenten bezit en daardoor ronder van smaak is. Hoe heter de bonen worden "gebrand", des te kruidiger en sterker smaakt de koffie.
Koffiebonen worden niet altijd op dezelfde manier geroosterd – men maakt hierbij onderscheid in verschillende gradaties in branden. Bij licht branden spreekt de expert over cinnamon roast (kaneelkleurig branden), medium branden duidt men aan als American Roast. De donkerste gradatie in branden wordt aangegeven als Espresso branden of "Italian Roast".
Na het branden worden onze koffies luchtdicht verpakt. Bij BellaCrema® komen de bonen ongemalen in zakjes die voorzien zijn van een aromabeschermingsventiel. De truc hierbij: het ventiel laat overtollige lucht uit de verpakking ontsnappen en voorkomt dat lucht van buiten kan binnendringen. Zo blijft het volledige aroma behouden.