Café MacadamiaEen romige verwennerij met noten
Ingrediënten:
300 ml vers gebrouwen filter koffie
300 ml hete cacao
4 - 6 cl Macadamia siroop
Suiker voor de smaak
200 ml Melk
gehakte noten om te garneren
Porties: 4
Voorbereiding:
1. Roer de cacao en de siroop in de koffie, voeg suiker toe om het zoeter te maken en giet het in hoge glazen.
2. Schuim de melk en giet het over de koffie. En als je wil kan je dan de gehakte noten toevoegen als garnering voor het opdienen.
Tijd om te genieten - bon appetit!
Café SabayonKoffie op z´n best (met alkohol)
Ingrediënten:
4 eierdooiers
2 el suiker
400 ml vers gezette koffie
100 ml koffielikeur
geraspte nootmuskaat
schil van een onbespoten citroen, geraspt
200 ml slagroom
cacaopoeder en lange vingers voor de versiering
Porties: 4
Bereiding:
1. Klop de eierdooiers met 1 ½ eetlepel suiker mooi schuimig. Verwarm au bain-marie en voeg al roerend de koffie, de likeur, de nootmuskaat en de citroenschil toe. Klop het mengsel tot het romig is en schenk het in de voorverwarmde glazen.
2. Klop de slagroom met het restje suiker stijf en doe een toef slagroom op de koffie.
3. Strooi wat cacaopoeder eroverheen en serveer het geheel met lange vingers.
Smakelijk!
Café SambucaWarm en sterk (met alcohol)
Ingrediënten:
4 lepels suiker
8 koffie bonen
600 ml vers gebrouwen filter kofie
100 ml Sambuca
200 ml Sahne
een paar koffie bonen als garnering
Porties: 4
Voorbereiding:
1. Warm de glazen op, voeg een lepel suiker en 2 koffie bonen aan elk glas toe.
2. Mix de koffie met de sambuca en giet het in de glazen
3. klop de room stijf en voeg het dan toe aan de glazen. Uiteindelijk garneer de Café Sambuca met de koffie bonen.
Tijd om te genieten - bon appetit!
Café WinterdroomVoor gezellige uurtjes
Ingrediënten:
400 ml vers gezette koffie
400 ml warme chocolademelk
2 mespuntjes peperkoekkruiden
200 ml melk
suiker naar eigen smaak
1-2 peperkoek voor de versiering
Porties: 4
Bereiding:
1. Roer de koffie, de chocolademelk en de peperkoekkruiden door elkaar. Verwarm de melk en schuim deze op.
2. Vul de glazen tot de helft met het koffiemengsel, voeg vervolgens de melk toe en schenk het melkschuim erover. Voeg naar eigen smaak suiker toe en bestrooi het geheel met kleine stukjes peperkoek.
Smakelijk!
Chocolate Monkey
Ingrediënten
1 espresso
50 ml bananensap
50 ml pure chocolade
chocoladesaus
Bereiding
Giet de espresso in een glas en voeg het bananensap toe. Voeg tot slot de chocolade toe. Werk af met melkschuim en chocoladesaus.
Kaneel koffieSmaakt pikant en scherp
Ingrediënten:
400 ml melk
1 kaneel stok (of meer om te garneren)
4 stukjes zwarte chocolade
400 ml warme, sterke filter koffie
4 snuifjes kaneel
Suiker voor de smaak
Porties: 4
Bereiding:
1. Warm de melk en kaneel stok op (niet laten koken), verwijder de kaneel stok en schuim de melk af.
2. Leg een stuk chocolade in elk van 1 van de 4 glazen. Vul het voor de helft met koffie en roer voorzichtig
3. Voeg de melk en de geschuimde melk toe en enkele snufjes kaneel. Voeg eventueel ook nog suiker toe voor wat meer smaak.
TIjd om te genieten - bon appetit!
Cream Coffeeversierend (met alcohol)
Ingrediënten:
200 ml room
1 lepel vanille suiker
500 ml Vers gebrouwen filter koffie
8 cl room liqueur
Geraspte chocolade om te garneren
Porties: 4
Bereiding
1. Klop de room op met de vanille suiker tot het stijf is.
2. maak verse koffie en giet het in tassen. Giet de room liqueur traagjes over een lepel, zodat je 2 kleur lagen maakt.
3. voeg een bovenkant van room aan de mix toe en versier je cream koffie met de geraspte chocolade.
Tijd om te genieten - bon appetit!
Hot Caribbean CoffeeCaraibische droom (met alkohol)
Ingrediënten:
6 cl rum
6 cl sinaasappellikeur
500 ml vers gezette koffie
200 ml slagroom
4 sinaasappelschijfjes voor de versiering
Porties: 4
Bereiding:
1. Meng de rum en de sinaasappellikeur door elkaar, verdeel over de glazen en vul de glazen met de versgezette koffie.
2. Klop de slagroom stijf. Doe een flinke toef slagroom op de koffie en garneer het geheel met de sinaasappelschijfjes.
Smakelijk!
Kapuziner CoffeeVerzet is zinloos
Ingrediënten:
600 ml gebrouwen koffie
200 ml warme zoete cacao
4 lepels hazelnoot
3 lepels geraspte zwarte chocolade
200 ml Melk
porties: 4
Voorbereiding
1. Roer de cacao en de hazelnoot paste in de koffie en giet het in 4 kopjes.
2. voeg 2 lepels zwarte chocolade toe en laat het smelten
3. warm de melk op, schuim het af en giet het over de koffie. Versier het dan met de overgebleven chocolade en dien het onmiddelelijk op.
Tijd om te genieten - bon appetit!
Kingston Coffee
Ingrediënten
1 kop koffie
2 cl witte rum
2 dl Curaçao Triple Sec (of Cointreau)
slagroom
sinaasappelen
Bereiding
Giet de witte rum en Curaçao Triple Sec in een glas en vul aan met hete koffie. Werk af met slagroom en rasp er wat sinaasappelschilletjes overheen.
Latte picantemet geglaceerde sinaasappelschil
Ingrediënten:
1 verse jalapeño peper
½ verse sinaasappelschil
2 kaneelstokjes
2 kruidnagels
8 eetlepels bruine suiker
4 sterke café crème
(ca. 400 ml)
800 ml magere melk
Porties: 4
Bereiding:
1. Was de sinaasappel met heet water en verwijder de schil voorzichtig met een sinaasappelschiller. Breng in de lengterichting van de jalapeño peper met een scherp mes drie sneden aan.
2. Meng de koffie in een pan met de sinaasappelschil, kaneelstokjes, jalapeño peper, kruidnagels en suiker, en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel tot de helft indikken door het ca. 15 minuten te laten sudderen bij middelmatige temperatuur.
Bereiding:
3. Giet de melk in gelijke delen in de vier latte-macchiatoglazen en schuim op met de Perfect Cappuccino melkopschuimer. Giet vervolgens de ingedikte koffie voorzichtig door een zeef in de opgeschuimde melk.
Tip: versier deze delicatesse met enkele strookjes sinaasappelschil!
Smakelijk!
Marbled CoffeeZoete verfrissing
Ingrediënten:
4 scheppen vanille ijs
400 ml versgebrouwen filter koffie
1 karton van voor gemaakte chocolademousse
Porties: 4
Bereiding
1. Doe 1 schep vanille ijs in elk glas
2. Giet de warme koffie over het ijs en voeg een topping van chocolademousse toe. Het smeltende ijs geeft je koffie een interressant gemarbeld effect.
Tijd om te genieten - bon appetit!
Café MacadamiaEen romige verwennerij met noten
Ingrediënten:
300 ml vers gebrouwen filter koffie
300 ml hete cacao
4 - 6 cl Macadamia siroop
Suiker voor de smaak
200 ml Melk
gehakte noten om te garneren
Porties: 4
Voorbereiding:
1. Roer de cacao en de siroop in de koffie, voeg suiker toe om het zoeter te maken en giet het in hoge glazen.
2. Schuim de melk en giet het over de koffie. En als je wil kan je dan de gehakte noten toevoegen als garnering voor het opdienen.
Tijd om te genieten - bon appetit!
Café SabayonKoffie op z´n best (met alkohol)
Ingrediënten:
4 eierdooiers
2 el suiker
400 ml vers gezette koffie
100 ml koffielikeur
geraspte nootmuskaat
schil van een onbespoten citroen, geraspt
200 ml slagroom
cacaopoeder en lange vingers voor de versiering
Porties: 4
Bereiding:
1. Klop de eierdooiers met 1 ½ eetlepel suiker mooi schuimig. Verwarm au bain-marie en voeg al roerend de koffie, de likeur, de nootmuskaat en de citroenschil toe. Klop het mengsel tot het romig is en schenk het in de voorverwarmde glazen.
2. Klop de slagroom met het restje suiker stijf en doe een toef slagroom op de koffie.
3. Strooi wat cacaopoeder eroverheen en serveer het geheel met lange vingers.
Smakelijk!
Café SambucaWarm en sterk (met alcohol)
Ingrediënten:
4 lepels suiker
8 koffie bonen
600 ml vers gebrouwen filter kofie
100 ml Sambuca
200 ml Sahne
een paar koffie bonen als garnering
Porties: 4
Voorbereiding:
1. Warm de glazen op, voeg een lepel suiker en 2 koffie bonen aan elk glas toe.
2. Mix de koffie met de sambuca en giet het in de glazen
3. klop de room stijf en voeg het dan toe aan de glazen. Uiteindelijk garneer de Café Sambuca met de koffie bonen.
Tijd om te genieten - bon appetit!
Café WinterdroomVoor gezellige uurtjes
Ingrediënten:
400 ml vers gezette koffie
400 ml warme chocolademelk
2 mespuntjes peperkoekkruiden
200 ml melk
suiker naar eigen smaak
1-2 peperkoek voor de versiering
Porties: 4
Bereiding:
1. Roer de koffie, de chocolademelk en de peperkoekkruiden door elkaar. Verwarm de melk en schuim deze op.
2. Vul de glazen tot de helft met het koffiemengsel, voeg vervolgens de melk toe en schenk het melkschuim erover. Voeg naar eigen smaak suiker toe en bestrooi het geheel met kleine stukjes peperkoek.
Smakelijk!
Chocolate Monkey
Ingrediënten
1 espresso
50 ml bananensap
50 ml pure chocolade
chocoladesaus
Bereiding
Giet de espresso in een glas en voeg het bananensap toe. Voeg tot slot de chocolade toe. Werk af met melkschuim en chocoladesaus.
Kaneel koffieSmaakt pikant en scherp
Ingrediënten:
400 ml melk
1 kaneel stok (of meer om te garneren)
4 stukjes zwarte chocolade
400 ml warme, sterke filter koffie
4 snuifjes kaneel
Suiker voor de smaak
Porties: 4
Bereiding:
1. Warm de melk en kaneel stok op (niet laten koken), verwijder de kaneel stok en schuim de melk af.
2. Leg een stuk chocolade in elk van 1 van de 4 glazen. Vul het voor de helft met koffie en roer voorzichtig
3. Voeg de melk en de geschuimde melk toe en enkele snufjes kaneel. Voeg eventueel ook nog suiker toe voor wat meer smaak.
TIjd om te genieten - bon appetit!
Cream Coffeeversierend (met alcohol)
Ingrediënten:
200 ml room
1 lepel vanille suiker
500 ml Vers gebrouwen filter koffie
8 cl room liqueur
Geraspte chocolade om te garneren
Porties: 4
Bereiding
1. Klop de room op met de vanille suiker tot het stijf is.
2. maak verse koffie en giet het in tassen. Giet de room liqueur traagjes over een lepel, zodat je 2 kleur lagen maakt.
3. voeg een bovenkant van room aan de mix toe en versier je cream koffie met de geraspte chocolade.
Tijd om te genieten - bon appetit!
Hot Caribbean CoffeeCaraibische droom (met alkohol)
Ingrediënten:
6 cl rum
6 cl sinaasappellikeur
500 ml vers gezette koffie
200 ml slagroom
4 sinaasappelschijfjes voor de versiering
Porties: 4
Bereiding:
1. Meng de rum en de sinaasappellikeur door elkaar, verdeel over de glazen en vul de glazen met de versgezette koffie.
2. Klop de slagroom stijf. Doe een flinke toef slagroom op de koffie en garneer het geheel met de sinaasappelschijfjes.
Smakelijk!
Kapuziner CoffeeVerzet is zinloos
Ingrediënten:
600 ml gebrouwen koffie
200 ml warme zoete cacao
4 lepels hazelnoot
3 lepels geraspte zwarte chocolade
200 ml Melk
porties: 4
Voorbereiding
1. Roer de cacao en de hazelnoot paste in de koffie en giet het in 4 kopjes.
2. voeg 2 lepels zwarte chocolade toe en laat het smelten
3. warm de melk op, schuim het af en giet het over de koffie. Versier het dan met de overgebleven chocolade en dien het onmiddelelijk op.
Tijd om te genieten - bon appetit!
Kingston Coffee
Ingrediënten
1 kop koffie
2 cl witte rum
2 dl Curaçao Triple Sec (of Cointreau)
slagroom
sinaasappelen
Bereiding
Giet de witte rum en Curaçao Triple Sec in een glas en vul aan met hete koffie. Werk af met slagroom en rasp er wat sinaasappelschilletjes overheen.
Latte picantemet geglaceerde sinaasappelschil
Ingrediënten:
1 verse jalapeño peper
½ verse sinaasappelschil
2 kaneelstokjes
2 kruidnagels
8 eetlepels bruine suiker
4 sterke café crème
(ca. 400 ml)
800 ml magere melk
Porties: 4
Bereiding:
1. Was de sinaasappel met heet water en verwijder de schil voorzichtig met een sinaasappelschiller. Breng in de lengterichting van de jalapeño peper met een scherp mes drie sneden aan.
2. Meng de koffie in een pan met de sinaasappelschil, kaneelstokjes, jalapeño peper, kruidnagels en suiker, en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel tot de helft indikken door het ca. 15 minuten te laten sudderen bij middelmatige temperatuur.
Bereiding:
3. Giet de melk in gelijke delen in de vier latte-macchiatoglazen en schuim op met de Perfect Cappuccino melkopschuimer. Giet vervolgens de ingedikte koffie voorzichtig door een zeef in de opgeschuimde melk.
Tip: versier deze delicatesse met enkele strookjes sinaasappelschil!
Smakelijk!
Marbled CoffeeZoete verfrissing
Ingrediënten:
4 scheppen vanille ijs
400 ml versgebrouwen filter koffie
1 karton van voor gemaakte chocolademousse
Porties: 4
Bereiding
1. Doe 1 schep vanille ijs in elk glas
2. Giet de warme koffie over het ijs en voeg een topping van chocolademousse toe. Het smeltende ijs geeft je koffie een interressant gemarbeld effect.
Tijd om te genieten - bon appetit!