Zoeken
Voer een zoekterm in:
Je kunt altijd op de boon letten, maar het is het roosteren dat telt!
Von wegen "Nicht die Bohne" - Auf die Röstung kommt es an

Koffiebonen worden niet altijd op dezelfde manier gebrand: er zijn verschillende graden van branding. Voor een licht gebraad spreekt de specialist van een light roast, voor een medium kleur van American roast. De donkerste branding wordt espresso of Italiaanse branding genoemd. Doorslaggevend voor een goede espresso is bijvoorbeeld een boon van hogere kwaliteit met een hogere brandingsgraad en daardoor een donkerder kleur dan de "gewone" koffieboon.

Bij het zetten van een goede espresso komt het kokende water maar kort in contact met de gemalen koffie. Dit resulteert in minder bittere bestanddelen en tannines en minder cafeïne dan in traditionele filterkoffie. Zorg ervoor dat de bonen bijzonder fijn gemalen zijn. Hierdoor kunnen de waardevolle aroma's beter worden "geëxtraheerd".

De basis: een fijn, sensueel en ultra-aromatisch schuim!
Das A und O: die Crema - Fein, sinnlich, hocharomatisch!

De oppervlaktelaag die zich op de koffie vormt, wordt de "crema" of schuim genoemd. Het heeft de consistentie van een romige, fijn poreuze olie en bindt de aroma's. De crema wordt verkregen door water onder hoge druk (ca. 15 bar) door de gemalen koffie te laten stromen. De room werkt als een beschermend laagje op de koffie en voorkomt dat de delicate aroma's te snel verdampen.

Koffie en de kleur van de kroon: Goed beoordeelde gemiddelde waarden
Die Farbe des Kaffee-Goldes - Mittelwerte hoch im Kurs

Verschillende factoren beïnvloeden de kleur van de room. Als de crema te donker is, kan het zijn dat de brouwtemperatuur te hoog is of dat de bonen te fijn zijn gemalen. Omgekeerd, als de crema te licht is, kan de koffie te grof gemalen zijn of is de zettemperatuur te laag. Op de meeste automatische koffiemachines kunnen deze factoren worden aangepast.

Het juiste water voor perfect koffiegenot
Das richtige Wasser für perfekten Kaffeegenuss

Niet alle water is hetzelfde. Zij worden gekenmerkt door verschillende hardheden, d.w.z. verschillende mineraalgehalten. Om van het genot van perfecte koffie te genieten, raden wij het gebruik aan van een speciaal waterfilter dat kalk en storende aromastoffen verwijdert en zo de machine beschermt en de koffie een onovertroffen smaak geeft. Voor onze Melitta® CAFFEO® modellen adviseren wij het gebruik van de Melitta® Pro Aqua waterfilter. Alle modellen worden geleverd met een filter.

Je kunt altijd op de boon letten, maar het is het roosteren dat telt!
Von wegen "Nicht die Bohne" - Auf die Röstung kommt es an

Koffiebonen worden niet altijd op dezelfde manier gebrand: er zijn verschillende graden van branding. Voor een licht gebraad spreekt de specialist van een light roast, voor een medium kleur van American roast. De donkerste branding wordt espresso of Italiaanse branding genoemd. Doorslaggevend voor een goede espresso is bijvoorbeeld een boon van hogere kwaliteit met een hogere brandingsgraad en daardoor een donkerder kleur dan de "gewone" koffieboon.

Bij het zetten van een goede espresso komt het kokende water maar kort in contact met de gemalen koffie. Dit resulteert in minder bittere bestanddelen en tannines en minder cafeïne dan in traditionele filterkoffie. Zorg ervoor dat de bonen bijzonder fijn gemalen zijn. Hierdoor kunnen de waardevolle aroma's beter worden "geëxtraheerd".

De basis: een fijn, sensueel en ultra-aromatisch schuim!
Das A und O: die Crema - Fein, sinnlich, hocharomatisch!

De oppervlaktelaag die zich op de koffie vormt, wordt de "crema" of schuim genoemd. Het heeft de consistentie van een romige, fijn poreuze olie en bindt de aroma's. De crema wordt verkregen door water onder hoge druk (ca. 15 bar) door de gemalen koffie te laten stromen. De room werkt als een beschermend laagje op de koffie en voorkomt dat de delicate aroma's te snel verdampen.

Koffie en de kleur van de kroon: Goed beoordeelde gemiddelde waarden
Die Farbe des Kaffee-Goldes - Mittelwerte hoch im Kurs

Verschillende factoren beïnvloeden de kleur van de room. Als de crema te donker is, kan het zijn dat de brouwtemperatuur te hoog is of dat de bonen te fijn zijn gemalen. Omgekeerd, als de crema te licht is, kan de koffie te grof gemalen zijn of is de zettemperatuur te laag. Op de meeste automatische koffiemachines kunnen deze factoren worden aangepast.

Het juiste water voor perfect koffiegenot
Das richtige Wasser für perfekten Kaffeegenuss

Niet alle water is hetzelfde. Zij worden gekenmerkt door verschillende hardheden, d.w.z. verschillende mineraalgehalten. Om van het genot van perfecte koffie te genieten, raden wij het gebruik aan van een speciaal waterfilter dat kalk en storende aromastoffen verwijdert en zo de machine beschermt en de koffie een onovertroffen smaak geeft. Voor onze Melitta® CAFFEO® modellen adviseren wij het gebruik van de Melitta® Pro Aqua waterfilter. Alle modellen worden geleverd met een filter.